Alles wat je moet weten over de essentie van Grapefruit

Tout savoir sur l'essence de Pamplemousse

Vandaag praat Dominique Baudoux, oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm, met ons over Grapefruit Essence .

We kennen dit zomerfruit allemaal, maar kennen we echt de voordelen van grapefruitessence voor onze gezondheid?

Grapefruit essentie

Beschrijving

Als je een vrucht nodig hebt, een citrusvrucht om precies te zijn, die perfect bij de zomermaanden past, dan is het grapefruit . Groot, zeer herkenbaar, geel van kleur met een meer bittere smaak of roze van kleur met een mildere smaak. Zuurgraad blijft het kenmerk van deze citrusvruchten, die zeer gewaardeerd worden door consumenten over de hele wereld.

Kleine botanische verduidelijking: Grapefruit zoals wij het noemen is botanisch niet correct. Eigenlijk is het eerder een hybride tussen Citrus maxima (de echte grapefruit) en Citrus sinensis (de zoete sinaasappelboom), deze hybride draagt ​​de naam Citrus x paradisi.

Deze struik heeft uitstekend zonlicht nodig en de staat Florida (VS) is de grootste producent ter wereld geworden. De vrucht bereikt een diameter van 10 tot 15 cm en weegt vaak meer dan een halve kilo. De bast (zilvervlies) is vrij dun vergeleken met die van de echte grapefruit. Het zeer sappige vruchtvlees dankt zijn bitterheid aan een flavonozuurglycoside.

Vanuit biochemisch oogpunt vertoont grapefruit-essence verkregen door koude mechanische expressie van de fruitschil grote gelijkenis met andere fruit-essences van de Citrus-familie.

Limoneen is het terpeenmolecuul dat voornamelijk aanwezig is en wordt geassocieerd met een zeer klein percentage zeer actieve moleculen: furocoumarines die deze essentie huidfototoxiciteit geven, gekenmerkt door roodheid of, ernstiger, hyperpigmentatie van de huid als de huid permanent aan de zon wordt blootgesteld.

Grapefruit etherische olie: therapeutische activiteit

De farmacologische werking is sterk gericht op het lever-spijsverteringskanaal . Het heeft een spijsverteringsbevorderende werking en een werking op het metabolisme van lipiden (vetten), zowel oraal als lokaal.

Het is zeer nuttig bij atmosferische diffusie om de lucht te zuiveren . Op het zenuwweefsel heeft grapefruit een polariserende werking (zoals citroen) en versterkt het. De essentie ervan toont interesse in de behandeling van mycosen in synergie met andere essentiële oliën. Net als citroenessence helpt grapefruit de huidvlekken te ‘witten’ of te verminderen, buiten blootstelling aan de zon.

Als het nodig zou zijn om de naam te noemen belangrijkste therapeutische toepassingen , we noemen ze allemaal spijsverteringsvoedseloverbelasting, lever-spijsverteringsluiheid, misselijkheid, allerlei soorten braken, maar ook zoete boulimie. 

Grapefruitessence is interessant voor bevorderen de concentratie en cognitie bij senioren , andere herstellende patiënten en onder andere de ziekte van Alzheimer.

Bij lokale toepassing en in synergie met andere essentiële oliën met vergelijkbare activiteiten bevordert de essentiële olie van grapefruit het metabolisme van huidvetten en helpt het het silhouet te verfijnen, door in te werken op vetophopingen met of zonder cellulitis.

Voor de genoemde therapeutische indicaties begrijpen we des te beter de belangstelling die tijdens de zomerperiode voor dit aromatische materiaal wordt getoond. Grapefruitessentie wordt vooral herkend in verband met het lichamelijke uiterlijk en overmatig eten en drinken.

Maar nog steeds …

Hoewel grapefruit medisch gezien bewezen interacties tussen geneesmiddelen veroorzaakt, moet worden benadrukt dat het alleen maar grapefruitsap is en niet de essentie van de smaak ervan . Onthoud dat ALLE activiteit het resultaat is van natuurlijke moleculen (biochemie) en dat een extract zoals een sap uit het vruchtvlees helemaal niet dezelfde moleculen bevat als een ander extract zoals een essence uitgedrukt uit de schil van dezelfde vrucht . De logica ligt voor de hand, maar vaak maakt de medische wereld een ongelukkige samensmelting tussen verschillende extracten van dezelfde plant.

Concluderend: grapefruitolie veroorzaakt geen enkele interactie met welk medicijn dan ook.

Therapeutische indicaties voor grapefruitessence

Zwaarte en hepato-spijsverteringsluiheid

5 druppels in de mond 2 tot 3 maal daags vóór de maaltijd gedurende 3-4 weken.

Concentratie en cognitie

3 druppels in de mond en 3 druppels aan de binnenkant van één pols, masseer vervolgens de polsen over elkaar heen, vouw vervolgens de handen in een kathedraal en adem diep in (3x achter elkaar herhalen). Herhaal 3x per dag gedurende 3 tot 4 weken.

 

Zoete boulimie

3 druppels in de mond en 3 druppels aan de binnenkant van één pols, masseer vervolgens de polsen over elkaar, vouw de handen samen in een kathedraal en adem diep in, 3 keer achter elkaar. Te vernieuwen bij elke drang naar een zoete lekkernij.

Let op: dit protocol voor deze verslaving dekt uitstekende resultaten, zolang de patiënt vastberadenheid toont en een echt verlangen heeft om zichzelf af te sluiten van zijn orale voedselverslaving.

Verfijn het silhouet

2 lokale toepassingen, altijd op de aangetaste huidgebieden (behalve bij langdurige blootstelling aan de zon) of 1 toepassing 's avonds bij blootstelling aan de zon gedurende de dag.

Waarom essentiële olie van grapefruit gebruiken?

Essentiële olie van grapefruit is een veelzijdig natuurproduct dat in Frankrijk en de rest van de wereld populair is geworden vanwege de uiteenlopende toepassingen en gezondheids- en schoonheidsvoordelen. Deze olie, gewonnen uit grapefruitschillen, wordt vaak biologisch geproduceerd om de zuiverheid ervan te garanderen.

Essentiële olie van grapefruit is geliefd vanwege zijn frisse, verkwikkende geur, waardoor het een populaire keuze is in de aromatherapie om de stemming te verbeteren en stress te verminderen. Het kan ook worden toegevoegd aan plantaardige oliën voor gebruik bij massages, waardoor de huidtextuur wordt verbeterd.

Bovendien staat deze olie bekend om zijn ontgiftende eigenschappen en zijn afslankpotentieel. Het wordt soms plaatselijk gebruikt om de bloedcirculatie te bevorderen en de verschijning van cellulitis te verminderen.

Sommige mensen gebruiken dit ook essentiële olie om hun haar te behandelen, door een paar druppels aan hun shampoo toe te voegen om de haargroei te stimuleren en roos te bestrijden.

In Frankrijk bevatten veel schoonheids- en welzijnsproducten essentiële olie van grapefruit , wat de groeiende populariteit weerspiegelt. Het is belangrijk op te merken dat het advies van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg of een aromatherapeut wordt aanbevolen voordat essentiële oliën voor specifieke doeleinden worden gebruikt.

Door te kiezen voor een hoogwaardige etherische olie van grapefruit, met een biologisch label en een concurrerende prijs, kunt u optimaal profiteren van de voordelen ervan. Zorg ervoor dat u het op een koele, donkere plaats bewaart, zodat de versheid behouden blijft!

 

Artikel geschreven door Dominique Baudoux , oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.

DOORGAAN MET LEZEN

Alles wat je moet weten over Mandarijn-essence

Vandaag praat Dominique Baudoux, oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm, met ons over de essentie van de mandarijnboom. Alleen al bij het noemen van de naam Mandarijn krijgen de consument en het kind een glimlach op de lippen en een waterige mond, omdat dit symbool staat voor smakelijke, sappige, verse en zoete lekkernijen. Geassocieerd met de geneugten van de zintuigen en geluk of vreugde, wordt het tijdens de eindejaarsfeesten als cadeau aangeboden en iedereen geniet ervan. Als het de naam "mandarijn" draagt, verwijst dit naar de Chinese oorsprong en de opperheer bood het aan hun meester en heer aan als een geschenk van de oogsten op hun land. De eigenaar van de plaats was niemand minder dan de mandarijn... Dus achter elke plant schuilt een verhaal over de voorouders, geassocieerd met dat van de planten waarvan ze groot voordeel konden halen, zowel voor voedsel als voor genezing of om hun leven te vergroten. gezondheid & schoonheid. Essentiële olie van mandarijn Beschrijving Hoewel de mandarijnboom verschillende soorten aromatische extracten kan leveren, afhankelijk van het ingenomen orgaan (bladeren, bloemen, vruchten), is het de essentie die mechanisch en koud wordt uitgedrukt uit de schil van de vrucht en die de veelgebruikte referentie is voor verschillende toepassingen . Zoals alle citrusvruchten houdt de mandarijnboom van de zon en de warmte die hij in zijn fruit concentreert . Weinig behoefte aan zon, zolang het beschermd is tegen vorst en de grond goed gedraineerd is. Vanuit China veroverde hij vervolgens andere gebieden en tegenwoordig wordt hij in veel delen van de wereld met een mediterraan klimaat verbouwd. De biochemie van zijn essentie lijkt sterk op alle andere essenties van de vrucht van de botanische familie Rutaceae, en levert ons met plezier alle citrusvruchten die onze tafels elke dag sieren. Mandarijnschil-essence vertoont een grotendeels meerderheidsconcentratie van limoneen (terpeen) geassocieerd met een zeer actieve ester, ondanks de lage aanwezigheid ervan: methylanthranilaat . We zien ook een klein percentage furocoumarines die bepaalde toepassingen beperken vanwege hun fototoxische werking (fotosensibilisatie na blootstelling van de huid aan de zon). Dit is echter de enige beperking die we zullen zien, omdat deze essentie kan worden toegepast vanaf de eerste tot de laatste levensdagen van het kind. Het heeft een perfecte veiligheid waardoor het via alle toedieningswegen in het lichaam kan worden gebruikt. Zoals alle essences van citrusvruchtenschillen kan de patiënt deze niet op de huid aanbrengen voordat hij langdurig aan de zon is blootgesteld (meer dan een half uur), anders ontstaat er een risico op fotosensibilisatie, wat kan resulteren in roodheid, jeuk of zelfs hyperpigmentatie van de huid. Om dit ongemak te voorkomen, moet u het aanbrengen vóór het zonnebaden vermijden en een periode van 6 uur aanhouden voor langdurige blootstelling. Het risico doet zich alleen voor op de huid, omdat bij therapeutische doses de oraal geabsorbeerde hoeveelheid grotendeels onvoldoende is om dit fotosensibiliserende effect te veroorzaken. De antistollingsactiviteit van furocoumarinen vormt op geen enkele wijze een probleem bij orale toediening, omdat ook hier de klassieke therapeutische doses te laag zijn om de behandeling van patiënten die antistollingsmiddelen gebruiken te verstoren. Dit zijn geruststellende verduidelijkingen die het gebruik van deze aangename mandarijnenessentie openen. Therapeutische activiteit Als we het voornaamste gebruik van deze essentie zouden moeten noemen, dan lijdt het geen twijfel dat we de grote belangstelling ervan voor het centrale zenuwstelsel zouden benadrukken, waar het harmonie en evenwicht brengt. Het is kalmerend, verzachtend, ontspannend, heilzaam en de geur ervan wordt unaniem gewaardeerd. Er zijn groene, gele, oranje en rode omdat de kleur en geur afhangen van de rijpheid van de vrucht voordat deze tot uitdrukking komt. De biochemie daarentegen blijft vrijwel constant en identiek, ongeacht de kleur van de benzine. Atmosferische diffusie kan op grote schaal worden gebruikt om ontspanning te creëren voor deelnemers tijdens een vergadering, kalmte in een klas met overdreven opgewonden kinderen, kalmte voor het slapengaan voor baby's en andere familieleden. De mandarijn staat synoniem voor welkom, welkom, vreugde en welzijn voor iedereen. De meest intense werking zal plaatsvinden door de massage van een olie waarvan de samenstelling echte lavendel en mandarijn samenbrengt. Je moet weten dat de reukovereenkomst tussen lavendel-, lavandin- en citrusessences eenvoudig is. Op de huid, door de huid, inspireert mandarijn de gulzigheid van het leven en een vreugdevolle kindertijd. Om in te werken op alle diverse en gevarieerde symptomen waarvan de oorsprong moreel lijden is, brengt deze essentie zorgeloosheid en troost. Om het te proberen, is het adopteren! Stress en ergernis hebben hun oplossing gevonden. Zoals alle citrusessenties blijft het waar dat ze ook maag-, eupeptisch, spijsverterings- en zelfs licht laxerend zijn. Emoties houden vaak verband met het lef en mandarijn zal verschillende voordelen bieden voor het 'zenuwachtige' spijsverteringskanaal. Kortom, deze essence is een essentieel onderdeel van de family kit. Het is nuttig voor het verlichten van spijsverteringsstoornissen, voor het kalmeren van gestresste mensen of voor het creëren van een warme sfeer. Therapeutische indicaties van mandarijnenessentie Koliek bij zuigelingen Mandarijnenessence ( Citrus reticulata ): 2 ml; HECT Edele kamille ( Chamaemelum nobile) : 1 ml; HECT Zoete venkel ( Foeniculum vulgare ssp dulce ): 2 ml; Plantaardige olie van abrikozenpitolie : 5 ml. 5 tot 6 druppels op de buik van de baby, 30 minuten vóór de maaltijd of op het moment van de symptomen, maximaal 3 keer per dag. Koele en ontspannen sfeer Mandarijnessence (Citrus reticulata): 7 ml; HECT Lavandin bruto (Lavandula hybrida kloon grosso): 2 ml; HECT Ylang-ylang (Cananga odorata): 1 ml. 6 tot 8 druppels op het water van een ultrasone diffuser gedurende een half uur tot 1 uur diffusie, twee keer per dag herhaald indien nodig, bij langdurige stress of moeilijk in slaap vallen. Nervositeit, rusteloosheid, opwinding Mandarijnessence (Citrus reticulata): 4 ml; HECT Edele Kamille (Chamaemelum nobile): 1 ml; HECT Tuinmarjolein (Origanum majorana): 1 ml; Plantaardige olie van abrikozenpitolie : 4 ml. 3 tot 4 druppels op de zonnevlecht en/of op elke voetboog en/of aan de binnenkant van een pols voor de reukmethode en/of 10 tot 15 druppels op de paravertebrale gebieden voor een ontspannende massage vanaf de nek nek richting onderrug, zo vaak als nodig is. Levensvreugde, goed humeur Mandarijnessence (Citrus reticulata): 4 ml; HECT Geranium Rosat CV Egypte : 1 ml; TECT Zwarte spar (Picea mariana): 1 ml; Plantaardige olie van abrikozenpitolie : 4 ml. 3 druppels op de zonnevlecht bij het opstaan ​​en 3 druppels op de binnenkant van de polsen voor de “olfacto”-methode, 3 keer per dag, maar niets belet om 2 keer per dag 3 druppels in de mond te nemen met een beetje honing, suiker. Artikel geschreven door Dominique Baudoux , oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.  

Alles wat u moet weten over etherische olie van pepermunt

Dominique Baudoux, oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm, praat met ons over Essentiële Olie van Pepermunt . De consument houdt over het algemeen van de smaak en geur ervan en het is alomtegenwoordig in voeding, cosmetica en zelfs op farmaceutisch gebied. Wil meer weten ? Deze aromatische plant, die invasief groeit in vrij koele en vochtige klimaten, wordt over de hele wereld aangetroffen: in India, Frankrijk, de VS, Engeland, enz. Regio's die er veel profijt van hebben gehad voor hun gezondheid, omdat ze een essentieel onderdeel van het gezin blijft nood kit. Deze lamiaceae is een hybride geboren uit het huwelijk van watermunt en groene munt. Pepermunt etherische olie Beschrijving De zaden zijn steriel, maar pepermunt lijkt ze niet nodig te hebben om zijn omgeving binnen te dringen. In feite plant hij zich voort door zijn stolonen, lage stengels die wortel schieten wanneer ze de grond raken. Het heeft vierhoekige paarsachtige stengels en paarsgroene bladeren. De bladeren zijn ovaal en scherp en de randen zijn zaagtandig. De bloemen zijn roze en gerangschikt in kleine, korte stekels. Pepermunt geeft de voorkeur aan koele, vochtige grond die rijk is aan humus en klei-kalksteen. Wat we meteen opmerken als we een blad verfrommelen of een etherische olie ruiken, is de karakteristieke frisheid van menthol (terpeenalcohol) waarvan de concentratie regelmatig 50% bereikt, maar die zelfs 80-85% kan bereiken in een andere etherische muntolie: veldmunt. Als kruidenthee is pepermunt ideaal voor alle spijsverteringsproblemen ter preventie in een vatbaar gebied van de patiënt. Laten we in een acute situatie dit oude middel van onze grootouders in gedachten houden: Ricqles mintalcohol! Essentiële olie van pepermunt in een hydroalcoholische oplossing waarvan het innemen van 4-5 druppels suiker in de mond (sublinguaal) alle excessen van overvloedige maaltijden, te vet en te veel water, zou corrigeren! We hebben niets uitgevonden omdat aromatische kennis voorouderlijk is en analytische technologie in combinatie met farmacologie deze kennis is gaan valideren die zo oud is als de tijd, en vandaag begrijpen we de farmacologische werkingsmechanismen ervan. In termen van biochemie vertoont de samenstelling van etherische olie van pepermunt een duidelijk overwicht van twee moleculen: menthol en menthon. Een alcohol geassocieerd met een keton verklaart de talrijke therapeutische eigenschappen van deze HECT die nog steeds vermeld staan ​​in de huidige farmacopeeën... omdat het zeker de moeite waard is. Therapeutische activiteit Het is de essentiële olie van het spijsverteringskanaal door zijn maag-, cholagogue- en choleretische, ontstekingsremmende en krampstillende werking. Het is soeverein over alle soorten misselijkheid, met uitzondering van zwangerschappen die er geen baat bij hebben, over hyper- of hypo-maagzuur, over zwaarte van de spijsvertering, over colitis en spastische dikke darm, enz. … Kortom, ze is heel goed gezelschap omdat iedereen weet dat niets werkt als het spijsverteringskanaal niet in goede staat is. Een andere opmerkelijke eigenschap is de “ijsblokjes” -werking, dit verkoelende, pijnstillende en verdovende effect. Voor alle acute, scherpe pijn veroorzaakt door trauma en shock, maar ook neuropathische pijn : gordelroos, herpes, neuralgie, migraine, hoofdpijn, rusteloze benen, enz. Bij darmlijden zorgt de ontstekingsremmende en krampstillende werking ervoor dat pepermunt voorop loopt in de behandelingsprotocollen voor colitis en prikkelbare darmen. Er is extra belangstelling voor het gebruik van deze essentiële olie om de geest te stimuleren , de alertheid te behouden, de concentratie te bevorderen en slaperigheid te bestrijden . Zijn aanwezigheid naast een langeafstandschauffeur, een student in blokkade, een overwerkte werknemer is volledig gerechtvaardigd. De olfactotherapiemethode en/of het indien nodig sublinguaal gebruik van twee druppels pepermunt zullen de meest relevante toediening zijn vanwege de snelheid van werking. Wanneer we al zijn eigenschappen noemen, hoe divers ze ook zijn, begrijpen we gemakkelijk de overheersende plaats die deze frisse en verleidelijke ster zal krijgen in ons aromatische arsenaal. Eén ding is zeker: het heeft zich niet het succes toegeëigend dat spelers op het gebied van de natuurlijke gezondheidszorg eraan hebben toegekend. Therapeutische indicaties voor etherische olie van pepermunt Spastische dikke darm – prikkelbare dikke darm Pepermunt etherische olie: 4 ml; Citroenmelisse etherische olie : 2 ml; Steranijs etherische olie : 2 ml; Edele kamille etherische olie: 1 ml; Abrikozenpit plantaardige olie: 5 ml. 6 druppels in een kruimel brood of gekookte rijst, 3 keer per dag, ¼ uur voor de maaltijd, 3 weken op 4, gedurende 3-6 maanden en 10-15 druppels van deze synergie bij buiktoepassing, 2-3 keer per week dag. Gezichtsneuralgie Pepermunt etherische olie: 3 ml; Edellaurier etherische olie: 2 ml; Copahu etherische olie: 2 ml; Edele kamille etherische olie: 2 ml; Kruidnagel etherische olie: 1 ml; Abrikozenpit plantaardige olie: 5 ml. 3-4 druppels op het gevoelige zenuwpad, indien nodig herhalen. Hyper-hypo maagzuurgraad Pepermunt etherische olie: 3 ml; Venkel etherische olie: 1 ml; Melissa officinale etherische olie : 1 ml; Edele kamille etherische olie : 1 ml; Plantaardige olie van abrikozenpitolie: 4 ml. 4 tot 5 druppels in de mond of op rietsuiker of een beetje honing, yoghurt, compote, 2 tot 3 keer per dag, 1/4 uur voor de maaltijd, 3 weken op 4, gedurende 3 maanden. Hoge bloeddruk Essentiële olie van pepermunt : 2 ml; Citroen-eucalyptus etherische olie: 3 ml; Edele kamille etherische olie: 1 ml; Plantaardige olie van abrikozenpitolie: 4 ml. 4 tot 6 druppels in de mond of op rietsuiker of een beetje honing, yoghurt, compote, 2 tot 3 keer per dag, ¼ uur voor de maaltijd, 3 weken op 4, gedurende 3 tot 6 maanden. Pepermunt, lang beschouwd als hypertensief, heeft meer wetenschappelijke gegevens waaruit blijkt dat het anti-hypertensief is! Laten we de activiteit van etherische oliën vanuit een andere hoek bekijken. Ze zijn vaak adaptogeen, met andere woorden: een essentiële olie kan een verstoord orgaan of formatie kalmeren of stimuleren. Ze harmoniseren, brengen het evenwicht weer in evenwicht, reguleren, brengen terug naar de norm. Dit is hoe essentiële olie van pepermunt werkt. Misselijkheid van alle soorten (Exclusief zwangerschapsmisselijkheid) Pepermunt etherische olie: 2 ml; Gember etherische olie: 1 ml; Citroenessentie: 2 ml. 2 pure druppels in de mond of op rietsuiker, een beetje honing, yoghurt of zelfs plantaardige olie. Innemen wanneer misselijkheid optreedt met een maximum van 10 doses per dag. Artikel geschreven door Dominique Baudoux , oprichter van de wetenschappelijke aromatherapie Pranarôm.